Hercegovina

RADNIK TE GACKO RAZOTKRIO DANAŠNjI SASTANAK SDA-SNSD PA POZVAN NA INFORMATIVNI RAZGOVOR

Radnik RiTE Gacko Dalibor Topalović, danas je hitno pozvan na informativni razgovor kod svojih pretpostavljenih nakon što je javno otkrio da se u krugu preduzeća održava partijski sastanak funkcionera lokalnog SNSD-a i SDA. Kako je „Istok“ saznao sastanku su prisustvovali svi visokopozicionirani funkcioneri gatačkog SNSD-a, predstavnici policijskih struktura ali i nosilac liste SDA Halid Čustović.
Naime, Topalović, inače zaposlen kao radnik na obezbjeđenju RiTE Gacko, jutros prije podne je na svom „Fejsbuk“ profilu objavio informaciju da je u toku sastanak funkcionera lokalnog SNSD-a, kandidata SDA i policijskih struktura. Ovakva informacija bi možda prošla i nezapaženo da Topalovića nije pozvao direktni rukovodilac i uputuo ga kod generalnog direktora zbog obakve objave.

Prema njegovim riječima upravi RiTE Gacko zasmetalo je što je kao radnik obezbeđenja preduzeća javnosti otkrio kakav sastanak se odvija u krugu preduzeća, te mu čak poručeno „da nema pojma šta se na sastanku pričalo“.

Topalović za naš portal potvrđuje da je pozvan u upravu na razgovor: „Svega 15 minuta nakon moje objave na Fejsbuku pozvan sam na razgovor na kojem mi je saopšteno da sam ugrozio bezbjednost učesnika sastanka jer sam otkrio ko je na njemu“. Takođe Topaloviću je rečeno da se njegove objave prate duže vremena i da MUP i drugi organi imaju svaki uvid u ove njegove objave.

Prema riječima Topalovića jasno je upozoren da će po njegovom slučaju djelovati MUP:

Inače, vrlo je zanimljivo da je Dalibor Topalović učesnik rata od svoje 17-te godine, borac prve kategorije , ranjen u aprilu 1994 na Goraždu i vrlo prepoznatljiv kao osoba koja na društvenim mrežama objavljuje svoje političke stavove i mišljenja.

Danas je očigledno zasmetao nekome i ugrozio političke dilove SNSD i SDA, te zbog toga izazvao reakciju svojih nadređenih. Zar smo dočekali da će ranjavani borci prve kategorije morati zbog svojih političkih stavova i zbog svoje iskrenosti i čestitosti da polažu račune direktorima izabranim partijskim kadriranjem SNSD-a?

Da li ce na ovo skandalozno ponasanje SNSD-ovog rukovodstva na TE Gacko u najmanju ruku reagovati sindikalna organizacija ili se i ona utopila u interesno političko sivilo vlasti – ostaje da vidimo.

ISTOK