Republika Srpska

Radnici upozoravaju: Firma dovedena pred bankrot, spremna za prodaju?!

????????????????????????????????????

Radnici ElektroBijeljine upozoravaju da je ta firma pred bankrotom i da je uveliko spremna za prodaju zahvaljujući ljudima iz uprave.

Radnici ElektroBijeljine obratili su se javnosti otvorenim pismom u kome ukazuju na bahatost i samovolju ljudi iz tog preduzeća, Nedeljka Ćorića i Vase Arsenovića.

U otvorenom pismu radnici traže odgovore pitanja:

-Kako se moglo desiti da su nedavno ogroman novac isplatili na ime otpremnina a i dan danas zapošljavaju radnike različitih profila, pa i administraciju?

 Radnicima koji su se nalazili na deficitarnim radnim mjestima, samo po njima poznatom ključu (čitaj SNSD ključu), isplatili su do 45.000,00KM.  Nekima su (ponovo čitaj po SNSD ključu) obezbijedili nova radna mjesta PONOVO u državnim preduzećima.

-Kako se moglo desiti da pojedinci koji su primaoci otpremnina javnog sektora (npr Telekoma) budu primljeni u ElektroBijeljinu i sada PONOVO dobiju otpremninu i do 45.000,00KM?

-Kako se moglo desiti da se na spisku radnika ElektroBijeljine (čitaj PLATNOM SPISKU) nalazi više FUDBALERA koji se (naravno) nikad nisu pojavili na poslu (jer šta bi i radili)?

-Kako se moglo desiti da se doprinosi, u svima poznatom iznosu od 61% ličnog dohotka, ne uplaćuju od septembra 2020.godine? (možda zbog troškova otpremnina ,izbora…)

Oni dalje navode da “zahvaljujući pandemiji SARS-COV19 mogu ići ljekaru neovjerenih knjižica”.

“Krajnjom i neukom zloupotrebom službenog položaja, gore pomenuta “gospoda”, krem de la krem bijeljinskog SNSD miljea (tačnije masne mušeme), nezakonito odlučiše da dio regresa ili cijeli iznos istog obustave na ime duga za struju ,manjeg ili većeg. Svaki radnik ElektroBijeljine je potrošač tj. kupac električne energije kao i svaki drugi građanin, i poslodavac ima pravo da ga tuži ili istog islključi sa mreže,po PROPISANOJ ZAKONSKOJ PROCEDURI.

Niko nema pravo da bez PISMENE SAGLASNOSTI ili SUDSKE ODLUKE, utiče na lična primanja radnika (ista su zagarantovana Zakonom o radu Republike Srpske).

Sa druge strane, široj javnosti grada Bijeljina dobro je poznata (opet nezakonita) zaštićenost većeg spiska pravnih i fizičkih lica, kojima se,u smislu dugovanja,nekima i preko 200.000,00KM) ne prilazi,ne opominje,niti smije reagovati. Treba biti u potpunosti otvoren i reći da su to simpatizeri, aktivisti, funkcioneri i finansijeri SNSD-a”, navodi se u otvorenom pismu radnika SNSD.

Oni upozoravaju da je zahvaljujući,između ostalog, svemu navedenom (a da se nismo ni dotakli tendera, krađe miliona maraka za potrebe izbora, kupovine stanova ,kuća, vikendica ,zapošljavanja neukih ljubavnica, supruga i šire rodbine…), ova firma pred bankrotom.

Radnici smatraju da je ona “već uveliko spremna za prodaju”.

– U nadi, da barem Vi, nećete žmuriti na mrak i kolaps svih javnih preduzeća pa i svakog koje pripada elektroprivredi, u strahu od odmazde “velikih” poltrona i ličnu egzistenciju – kaže se u otvorenom pismu radnika ElektroBijeljine, dostavljenom BN-u

 

 

(BN)