Republika Srpska

RADMILA ČIČKOVIĆ VIŠE NIJE POMOĆNIK MINISTRA FINANSIJA SRPSKE

Izvor:  Capital

Radmila Čičković  više nije pomoćnik ministra finansija RS u Resoru za upravljanje investicijama, a na to mjesto imenovan je Bojan Macura.

Čičkovićeva je na mjestu pomoćnika ministra bila u statusu v.d. od novembra 2018. godine, a sada je razriješena „zbog isteka vremena na koji je postavljena“.

Čičkovićeva bi trebalo da bude imenovana za zamjenika direktora Agencije za statisiku BiH. Poslovima statistike bavila se dugo godina dok je bila direktor Zavoda za statistiku RS.

Na njeno mjesto je postavljen Bojan Macura kao v.d. pomoćnika ministra finansija na period od tri mjeseca. On je diplomirani ekonomista, a kako saznajemo, Macura je od ranije zaposlen u Ministarstvu finansija.

Podsjećamo, Čičkovićeva je u novembru 2018. godine podnijela ostavku na mjesto direktora „Elektroprivrede RS“, nakon svega nekoliko mjeseci na toj poziciji. Zatim je imenovana za pomoćnika ministra finansija RS u resoru za upravljanje investicijama nakon smjene dugogodišnje pomoćnice ministra finansija Radmile Mihić.