Medicina

PRIRODNI TRETMANI ZA LIJEČENJE NESANICE

  1. BioRelax kapi – uzimate ih dva puta dnevno. Jednom 30 kapi u čaši vode popijete negde oko 18h a pred samo spavanje negde oko 22h popijete duplu dozu od 60 kapi sa čašom vode. Samo ovo će većini ljudi koji pate od nesanice biti dovoljno.
  2. Pre spavanja se istuširajte toplom vodom ili provedite 20 minuta u toploj kupki. Idite na masaže jednom do par puta nedeljno.
  3. Uvek idite na spavanje oko 22h jer je to bitno zbog biološkog ritma koji je ugradjen u našem telu. Uz to eliminišite uzroke koji vam ometaju spavanje – buka, svetlost, šumovi, televizija, muzika.
  4. U spavaćoj sobi ne držite TV i ne gledajte televizor kao ni tablet ili mobilni telefon
  5. Ne pijte kafu, alkoholna pića, energteska pića a ni Coca Colu nakon 17h a najbolje je da ih u potpunosti isključite iz upotrebe
  6. Ustanite ranije ujutru, negde oko 6h i držite se te rutine svakodnevnog ustajanja
  7. Vežbajte i bavite se fizičkom aktivnošću tokom dana, fizički umor je dobar lek protiv nesanice ali ne vežbajte nakon 18h
  8. Tokom dana pijte jak čaj od matičnjaka, lavande, hmelja ili od lipe
  9. Ne plašite se nesanice. BioRelax kapi ne deluju trenutno, niti ćete za par dana spavati mirno, ali ćete iz dana u dan postajati opušteniji, počeće san brže da dolazi i biće sve duži, tako da se opustite i ne brinite se.
  10. Koristite suplemente koji vas opuštaju i potpomažu san – poznati lek za nesanicu je kompleks B vitamina, uzimajte duple doze dnevno, kao i magnezijum koji se uzima 400 mg pred spavanje.