Hercegovina

PRIJATELJI KRAJ GROBNICE ZDRAVKA ČEČURA

Bivši igrači KK Leotara, posjetili su grob svog prijatelja Zdravka Čečura – Čeče, legende Košarkaškog kluba Bosna iz njenih najslavnijih dana. Rodio se 1950. godine u Mostaru, a preminuo je pre šest mjeseci. Sahranjen je na groblju u Vrpolju.

Njegovi prijatelji su se prisjetili nekadašnjeg drugovanja i na spomenik ostavili košarkašku loptu na koju su se potpisali svi prisutni. Rade Aleksića, dugogodišnji Čečin prijatelj, obratio se toplim riječima.
”Dragi i poštovani Čečo tvoji prijatelji po lopti i po drugarstvu dođoše da te obiđu iako ti ne znaš da smo mi tu, ali mi ovo činimo za našu dušu, za tvoju uspomenu za ljubav koju smo gajili uvijek prema tebi kao čovjeku, boemu, poštenom igraču koji si bio uzor mnogim mladim košarkašima koji bi govorio ja igram kao Čeča. Mi smo kao košarkaši ponosni što smo te poznavali i što smo se družili. Volio si život i živio si ga na svoj način. Mnogi će reći na svoju štetu, a ja kažem živio si ga onako kako si ti želio od početka do kraja. Bićeš nam uvijek u dragom sjećanju ne samo nama nego svim ljudima koji su te poznavali i sportskoj javnosti”, istakao je Aleksić.

Dragan Gluhaić-Kaja je rekao da su se kraj Čečinog groba okupili zaista pravi prijatelji i saigrači.
”Malo neobično, nismo baš u tolikom broju li se ipak nađe ljudi Čeča koji su te poznavali neki su igrali sa tobom neki se družili, neki provodili lijepe sate u kafani uz brojne doživljaje koje si prepričavao. Svi znamo šta si volio. Za mene otišao si kao nestašan dječak neobuzdan pričajući o filmu, slušajući Indekse jer si bio dio nečega što je u Bosni i Hercegovini veliko Mirza, Davorini i Ti. U sebi si nosio dio Trebinja, ali u sebi si imao i dio Sarajeva. Bio si čovjek za sva vremena za sve ljude. Nisi razlikovao ljude kao što se u današnje vrijeme razlikuju. Bio si dio svih nas hvala ti za druženja za sve što si dao ovome gradu i ovoj državi”, zaključio je Gluhaić.