Region

POZOVI EJUPIJA RADI UBISTVA – 400.000 EVRA ZA ATENTAT NA KNEŽEVIĆA

Izvor: Novosti
Služba bezbednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije dobila je informaciju iz našeg generalnog konzulata u Cirihu da se na Milana Kneževića, jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta|u Crnoj Gori – sprema atentat.

To se navodi u dokumentu MSP u koji su “Novosti” imale uvid, a ova poverljiva saznanja posebno dobijaju na težini uoči današnjeg saslušanja Kneževića koje je zakazano za 11 časova. On je pozvan u Upravu policije “radi prikupljanja obaveštenja povodom tekstova u sredstvima javnog informisanja po pitanju ugroženosti”.

U pomenutom dopisu iz Ciriha navodi se da je državljanin Crne Gore telefonom preneo našem vicekonzulu, koga inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atenatat.

Za taj pakleni plan on je saznao, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sedeo sa viskokotiranim pripadnicima službe bezbednosti tzv. Kosova, a koji su, inače, bivše kolege pomenutog Albanca.

Prethodnog dana na KiM je boravio izvesni Golubović iz službe bezbednosti Crne Gore koji je doneo crnogorski pasoš i 400.000 evra za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan, Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru. Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vreme mitinga ili narodnog sabora…- navode se njegove reči u dopisu MSP iz Generalnog konzulata u Cirihu.

Takođe, piše i da je, navodno, za prebacivanje oružja sa KiM u Crnu Goru zadužen Mirko Velimirović, koji je bio svedok protiv Kneževića u procesu poznatom kao “državni udar” dok bi mu logističku podršku u Podgorici davao izvesni Kolčaj.

Podsetimo, pojedini mediji u Crnoj Gori i regionu objavili su da je vlast u Podgorici, preko svojih veza u kriminalnim krugovima, angažovala Ejupija da izvrši atentat na Kneževića.

Inače, Ejupi je nekadašnji pripadnik terorističke OVK koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus “Niš ekspresa” 2001. u mestu Livadice kod Podujeva na KiM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila.

Na mestu zločina nađen je njegov DNK, uhapšen je i odveden u američku bazu “Bondstil”. Odatle je, međutim, misteriozno pobegao i tri godine mu se izgubio svaki trag, a o njegovim vezama sa CIA u nedavnom intervjuu za “Novosti” govorio je i bivši istražitelj Unmika Džo Mekalister.