Region

Požar na Mokroj Gori, poslate dodatne snage

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica put Mokre Gore zbog požara koji je u nedelju popodne .

Pojačanje je poslato kako bi zajednički sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu, stavili pod kontrolu vatrenu stihiju. Požar je zahvatio suvu travu i četinarsku šumu.

Kako za Tanjug rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić, požar je izbio na području Brezovice na Mokroj gori, a na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume.

“Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području”, dodao je Cicvarić.

On je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura. U saopštenju MUP navodi se da su upućena još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.

 

B92