Republika Srpska

Potkrala se greška: Luka Petrović nije imao u planu kupovinu novog namještaja?!

Elektroprivreda RS namjerava kuputi namještaj za kabinete članova Uprave, a ne generalnog direktora Luke Petrovića.

Generalni direktor Elektroprivrede Luka Petrović neće dobiti novi namještaj za svoje kancelarije, jer je to planirano, kako tvrde, za članove Uprave, izvršne direktore…

U pitanju je nabavka luksuznog namještaja u vrijednosti preko 50 hiljada KM, kako je navedeno na sajtu Javne nabavke.

Iz Eletroprivrede kažu da je u tenderskoj dokumentaciji napravljena greška ali i da su nakon rada unutrašnje kontrole na pregledu dokumentacije uočeni nedopustivi propusti zbog čega je prije dva dana donesena i realizovana odluka o poništenju nabavke.

“Tačno je da je MH ERS pokrenuo nabavku namještaja za kabinete članova  Uprave, odnosno, izvršne direktore za investicije i razvoj i tehničke poslove  MH “Elektroprivreda Republike Srpske”, kao i za zaposlene u novom sektoru javnog snabdijevanja.

Tačno je i da je u tenderskoj dokumentaciji napravljena greška ali i da su  nakon rada unutrašnje kontrole na pregledu  dokumentacije uočeni  nedopustivi  propusti zbog čega je juče 11.02.2021. godine donesena  I realizovana odluka o poništenju nabavke, a koja je objavljena dana 12.02. na sajtu javnih nabavki”, stoji u dopisu MH Elektroprivreda Republike Srpske.

Takođe, dodaju da namještaj u kancelariji generalnog direktora i sali za održavanje sastanaka nije mijenjan punih 16 godina i da nije u planu da se mijenja.

“Kada je u pitanju kabinet generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske, Luke Petrovića, u njegovoj kancelariji kao i kancelariji za sastanke namještaj nije mijenjan već 16 godina i generalni direktor nema namjeru ni da ga mijenja u skorije vrijeme jer mu služi svrsi”, navodi se u dopisu Elektrovirede.

U ranije objavljenoj nabavci je navedeno da je novi namještaj potreban za kancelarije generalnog direktora Luke Petrovića i izvršnog direktora za investicije i razvoj Jovice Vlatkovića, kao i za druge kandelarije u Trebinju i Banjaluci.

 

(BN)