Region

Policija BLOKIRALA OSTROG

Izvor:  Novosti

Crnogorska policija  je juče sa svih strana blokirala prilaze nadaleko čuvenoj svetinji-manastiru Ostrog.

Vernicima se ne dozvoljava da se kreću, čak ni peške prema svetinji, a na pitanja zbog čega je to tako, policija ne daje odgovore. Doduše, razlog takvog ponašanja prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu i vernicima SPC u Crnoj Gori su poznati, ali su ovoga puta podvedeni pod privremene mare Nacionalnog koordinacionoh tela za zarazne boolesti, koje će biti od ponedeljka ”olabavljene” ali i dalje veoma restriktivne.

Mitropolit Amfilohije je pre nečuvene blokade koja je u nedelju uvedena gotovo pred svim svetinjama SPC u Crnoj Gori izjavio je da ”očekuje da će doći i narod, kao i svake godine”.

– Očekujem da će pustiti narod, to je elementarna stvar. I da će u Ostrogu da bude uobičajena svečanost. Trebalo je da bude jedan naučni skup uoči Svetog Vasilija, mislim da će on biti odložen, da nećemo moći da ga održimo, ali ćemo, ako Bog da, proslaviti Svetog Vasilija. Svi koji su dolazili, a hiljade ih je dolazilo, prilika je da dođu i da to bude najveća molitva i pobeda nad koronavirusom, kazao je mitropolit Amfilohije.