Republika Srpska

PDP: Situacija sa koronom odgovara samo SNSD-u

Izvor:  rtv.bn

Igor Crnadak, poslanik PDP–a u Parlamentu Srpske navodi da ovakva situacija sa virusom korona i predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 15. novembar, odgovaraju isključivo SNSD – u.

„I zaista je licemjerno da šef Izbornog štaba SNSD Srđan Rajčević to prigovara nama. I ja ga javno pitam, jer je on ministar u Vladi, da li bi on kao ministar sproveo neki tender, a da nije siguran hoće li biti obezbijeđene pare, da na osnovu neke izjave u medijima biće para sprovede postupak. Naravno da ne bi. I zato građani treba da znaju da se izbori održavaju sada, zato što SNSD i njihovi partneri nisu obezbijedili novac na vrijeme”, kaže Crnadak.

On podsjeća da za vrijeme trajanja predizborne kampanje predstavnici vladajuće koalicije u Srpskoj nijednom nisu pozvali građane da se ne boje virusa korona i da izađu na izbore, jer njima velika izlaznost ne odgovara.

„U čemu je problem da sve partije zajedno, i SNSD i SDS i PDP, pozovemo građane da izađu i da se ne boje, da pozovemo institucije da kažu građanima da ne postoji rizik od zaraze. Da pokažemo da možemo kao Crna Gora, u sred korone da održimo izbore i imamo 75 odsto izlaznost”, poručuje poslanik PDP-a u Parlamentu Srpske.

Crnadak kaže da niko nije naložio da neko od posmatrača ne može da bude na biračkim mjestima, te da u papiru koji je CIK BiH izdala nema redukcije prava posmatrača.

„I zato niko ne može da mijenja Izborni zakon. Mi smo juče dobili informaciju da gradska izborna komisija Banja Luka se sprema da dozvoli samo šest posmatrača na biračkom mjestu. Kojih šest, kako to misle uraditi?” – pita Igor Crnadak.

PDP–ov poslanik poziva Željku Cvijanović da ispuni obećanje i iznese dokumentaciju svih nabavki i tendera u javnost, koje su urađene za vrijeme trajanja vanrednog stanja.

BN TV