Region

Pakao ispred Predsjedništva Srbije

Izvor: Krtica

Ogromno nezadovoljstvo građana, koji su svako veče u 20.05 izazivali buku širom Srbije, prenijelo se sa prozora i balkona na ulicu. Sinoć  su se ispred Predsedništva okupili građani protiv diktature i režima Aleksandra Vučića.

Skup ispred Predsjedništva Srbije je počeo velikim aplauzom za zdravstvene radnike u 20 časova, da bi potom aplauz prerastao u buku protiv Vučićevog režima.

Veliki broj građana došao je sa pištaljkama i rekvizitama koje stvaraju buku, tako da se može reći da se buka preselila na ulicu.

Okupljenim građanima obratio se Srđan Milivojević.

– Evo nas prvi put posle policijskog sata, epidemije korone i uvođenja tiranije u našoj zemlji. Molim vas da još jednom pozdravite velikim aplauzom lekare koji su sa nama. Hvala svim lekarima, koji su večeras ovde sa nama. Moram da se obratim diktatoru: Tiranine Aleksandre Vučiću, evo smo se vratili iz šopinga u Milanu. Fali nam 14 lekara najmanje. Od njih se opraštamo uz pesmu “Marš na Drinu”. Neka ova pesma poslednji put bude pesma žalosti. Fali nam 200 građana Srbije, Stanika Gligorijević, Omer Mehić, fali nam čuvar iz Savamale, devojčica pregažena na pešačkom prelazu, fali nam Slavko Ćuruvija, Stambolić, Zoran Đinđić i to ide sve na račun diktatora. Pozivam vas da napravimo lanac oko Predsedništva – rekao je Milivojević.

Kako javljaju novinari sa terena, građani prave veliku buku i osjeća se veliko nezadovoljstvo kod njih.

U jednom momentu, lider Dveri Boško Obradović preskočio je ogradu ispred Predsjedništva i otišao do ulaznih vrata.

Za njim je krenula grupa okupljenih građana, kao i novinari i snimatelji.

I do proglašavanja vanrednog stanja i čitave situacije sa koronavirusom, nezadovoljstvo je bilo veliko. Protesta na ulicama je bilo subotom, nezadovoljnih je bilo iz svih struktura društva, a oni koji su bili neodlučni, odlučili su u vrijeme vanrednog stanja.