Region

“Ovo je pobjeda pravne države, ali i naroda”

Ovo je pobjeda pravne države, ali i naroda koji je tu državu branio na ulici punih 12 mjeseci. Večeras je država rukama tog naroda u Skupštini i odbranjena – napisao je Krivokapić na “Tviteru”

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore nakon godinu dana ispravljena nepravda koju je “bivši režim htio da učini naročito prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi tretirajući je kao ostalu imovinu Crne Gore, koju je krčmio tri decenije”.

Krivokapić je istakao da su izmjene dokumenta izglasane uprkos opstrukcijama opozicije i njihovom kršenju Ustava i zakona.

Sada su sve vjerske zajednice, bez izuzetka, jednake pred zakonom. Ovo je pobjeda pravne države, ali i naroda koji je tu državu branio na ulici punih 12 mjeseci. Večeras je država rukama tog naroda u Skupštini i odbranjena – napisao je Krivokapić na “Tviteru”.

Poslanici parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore usvojili su protekle noći izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se, kako je saopšteno, odnosi između crkava, vjerskih zajednica i države čine pravednim i stavlja tačka na sukobe koje je do sada važeći zakon proizveo.

 

(Srna)