Republika Srpska

Novi direktor zaposlio 70 radnika i gurnuo „Pošte RS“ u milionski minus

BANJALUKA – Poslovna 2020. godina veoma je loše počela za „Pošte RS“ jer su u prvom kvartalu ove godine poslovali sa gubitkom od gotovo milion i po maraka, prenosi portal CAPITAL

Iako je ovo preduzeće povećalo svoje prihode u odnosu na isti period 2019. godine za preko 700.000 maraka, došlo je do naglog povećanja rashoda i to za 1,4 miliona marka u odnosu na uporedni period.

A ti rashodi najviše se odnose na troškove zarada i naknada prema radnicima koji su viši za 800.000 maraka nego u istom periodu 2019. godine.

Obaveze po tom osnovu su prije svega rasle jer je u ovo preduzeće došlo preko 70 novih radnika u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Pored ovog povećanja, rasli su i troškovi proizvodnih usluga sa 1,9 na 2,6 miliona KM pa se jasno može zaključiti šta je najviše uticalo na loš start u 2020. godini.

Podsjećamo, u julu prošle godine, nakon 13 godina na funkciji direktora, Jasminka Krivokuća (SNSD) je svoju fotelju ustupila Miladinu Radoviću, kadru Ujedinjene Srpske iz Bratunca.

Nešto kasnije, u avgustu iste godine on je optužio Krivokuću da je lažirala podatke iz finansijskih izvještaja te da je umjesto dobiti od oko 800.000 marka koliko je prijavila, preduzeće ostavila u minusu od oko 130.000 maraka.

CAPITAL: D. T.