Hercegovina

Nebojša Vukanović nakon lišenja slobode poručio: Neka osveta bude pravda! (VIDEO)

Nebojša Vukanović, narodni poslanik i lider Liste za pravdu i red, nakon višesatnog zadržavanja u Policijskoj upravi Trebinje, pušten je na slobodu. U obraćanju medijima rekao je da su policijski službenici bili korektni u postupanju prema njemu. Dodao je da neće odustati od borbe te da sada prelazi na revolucionarne metode borbe za pravdu i red.

Nebojša Vukanović je jutros ispred hotela ”Platani” lišen slobode zbog, kako su mediji javili, verbalnog okršaja sa trebinjskim sudijama Milanom Bosićem i Bojanom Stevićem. U Policijskoj upravi Trebinje zadržan je više sati, a kako je rekao okupljenim medijima, napisane su mu dvije prekršajne prijave u iznosu od 600 konvertibilnih maraka. Naveo je da od borbe odustati neće te da će u narednom periodu krenuti u revolucionarnu borbu sa sistemom koji je, kako je naveo, ”ogrezao u kriminal i korupciju”. Pogledajte obraćanje Nebojše Vukanovića nakon puštanja na slobodu.

Odbornici opozicije odlučili su da se, u znak protesta, ne vrate na Sjednicu Skupštine Grada Trebinja koja je u toku, a koju su napustili svi prisutni opozicioni odbornici po saznanju da je Nebojša Vukanović lišen slobode.

 

Igor Svrdlin