Region

NAUČNIK STEFAN UNIĆ SE CEO ŽIVO BORI SA DIJABETESOM, A SADA JE POSALO SNAŽNU PORUKU MLADIMA: Borba je jedini izlazak iz ovog problema

????????????????????????????????????

Mladi inovator, student mašinstva i naučnik Stefan Unić (23) iz Trstenika je, možemo slobodno da kažemo, najprepoznatljiviji student u Srbiji i mladi naučnik. Inovatorsku karijeru je započeo kada je imao samo 13 godina, i to kao najmlađi od svojih vršnjaka iz osnovne škole, prvi put je otišao u Lihtenštajn gde je predstavio svoj rad. Sam za sebe kaže da je “veliki zaluđenik” za nauku, te njegov rad i aktivnosti prati veliki broj mladih ljudi širom zemlje i sveta. Stefan je svetski priznati naučnik i genije iz oblasti zaštite životne sredine.

Stefan Unić, nikada ne drži dijete ali se jako trudi da se hrani izbalansirano, a omiljeno jelo mu je kako kaže humus.

-Volim da posle uspešnog dana, nekog ostvarenog rezultata ili naleta pozitivne energije častim sebe zdravim obrokom. To je uglavnom humus. Obožavam ga. Sportski sam tip i bavim se plivanjem već sedam godina, vodim dosta računa o zdravom načinu života i baš zato mi nezdrave stvari povremeno dođu kao nagrada, ali to je vrlo retko. Kada sam neraspoložen, idem na plivanje a ne u kafanu. Nikada nisam preterivao sa roštiljskim specijalitetima i nezdravom hranom, uspevam da održavam vitku liniju samo i isključivo zdravim načinom života i svakodnevnim vežbanjem.

Stefan slatkiše ne voli, već isključivo zdravu hranu. Od svoje četrnaeste godine vodi računa o ishrani, a zašto je to tako, Stefan otkriva:

-Zbog dijabetesa, on me je naučio da mi je humus omiljeno jelo. Ali on mi ne pravi problem nimalo, živim sa njim kao i svi drugi ljudi. Jedan od mojih najboljih prijatelja je profesionalan kuvar a i roditelji su mi sjajni kulinari. Kod njih je trpeza uvek bogata, a ja se odlučim samo za salate i humus. Trudim se da mi ishrana bude izbalansirana, a redovno vežbam. Moj spisak omijenih jela je uglavno smešan, ali je jako kreativan.