Medicina

NARODNI LIJEK ZA IŠIJAS

Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestuje.

Potrebni su vam krompir, crveni luk i sjeme lana.

Jedan od glavnih sastojaka lijeka je krompir.

Potopite punu supenu kašiku sjemenki lana u 2-3 dcl vode. Vodu kuvajte desetak minuta dok sjemenke  ne naprave skrobasu smjesu.

Istovremeno operite sav krompir i izrendajte ga s korom. Izrendajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda s lanenim sjemenkama ohladi dodajte luk i krompir i sve dobro izmješajte. Iscjedite višak tečnosti iz smjese.

Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu , odnosno peti, smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu, obucite na ruke ili noge i preko navucite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tečnosti ne može da izađe napolje.

Na druge dijelove tijela kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i sl. predlažemo da smjesu umotate prvo u gazu i položite na oboljelo mjesto, nakon toga cijelo područje umotajte nekim zavojem ili prozirnom folijom za domaćinstvo koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto.

Ove obloge potrebno je držati tokom noći, odnosno za vrijeme spavanja, na oboljelim mjestima i baciti je ujutru, a mjesta oprati sapunom i vodom.