Hercegovina

NAROD VJERUJE DRAŠKOVIĆU

Intervju Hercegovačkog Kneza i predsjednika Poslovnog sistema “Swisslion Takovo”  Rodoljuba Draškovića  Televiziji BN ustalasao je hercegovačku javnost.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je njegova ideja o formiranju autohtone partije, koja bi bila nosilac privrednog i društvenog razvoja Hercegovine,  dobila ogromnu podršku u narodu.  Iskreno rečeno to i nije neko iznenađenje, jer narodu je dozlogrdilo.  Riječi ohrabrenja čovjeka ostvarenog na poslovnom, patriotskom i prije svega,  humanitarnom planu daju nadu u bolje sutra. Raskrinkao je nepoštene političare “koji prodaju interese Hercegovine radi ličnih interesa”, vidjevši Hercegovinu koja u dejtonskoj BiH tavori razapeta između ogromnog prirodnog bogatstva i izvanrednog geostrateškog položaja i neodgovorne, da ne kažemo destruktivne, politike bilo koje partije sa centralom u Banja Luci.

Poučen iskustvom da se, sem par funcionerskih fotelja i partijskih uhljebljenja,  po pitanju privrednog razvoja u Hercegovini decenijama ništa značajnije nije desilo, Drašković želi i hoće da organizuje demokratski politički centar u Hercegovini, koji bi bio uzor svim ostalim regijama u Srpskoj. Drugim riječima, da budemo svoji na svome. Njegove dosadašnje investicije su argumenti koji potvrđuju da je u pravu i da mu treba vjerovati.

Redakcija