BiH

Na Han Pijesku i Gacku izmjeren najveći snijeg

– U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ tokom prijepodneva očekuju se padavine, a potom će uslijediti razvedravanje, pa će do kraja dana biti sunčano u većini krajeva.

Tokom jutra na jugu i istoku mjestimično će padati slaba kiša, na visokim planinama slab snijeg, a u ostalim krajevima biće suvo, na krajnjem sjeverozapadu i vedro.

Razvedravanje se očekuje prvo na istoku i jugu, a poslije podne i u ostalim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do sedam, na sjeveru i sjeverozapadu do devet na planinama od minus dva stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu umjerena do jaka bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kiša je jutros padala na jugu, a u ostalim krajevima susnježica i snijeg.

Na Han Pijesku i u Gacku jutros je izmjereno 20 centimetara snijega, na Sokocu 13, u Srebrenici 11, u Кalinoviku 10, u Višegradu i Rudom po četiri, a u Foči jedan centimetar.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 10, Han Pijesak minus četiri, Mrakovica minus tri, Кalinovik i Sokolac minus dva, Gacko minus jedan, Sarajevo, Srebrenica, Novi Grad, Drinić i Mrkonjić Grad nula, Tuzla, Višegrad, Šipovo, Gradačac, Foča, Bugojno i Livno jedan stepen Celzijusov.

U Banjaluci, Bijeljini, Bihaću, Zvorniku, Bileći, Prijedoru i Ribniku jutros su izmjerena dva stepena, u Doboju i Drvaru tri, Grudama četiri, Trebinju pet, a u Mostaru i Neumu sedam stepeni Celzijusovih.

 

(Srna)