Medicina

Moćna kombinacija dva sastojka: Starinski recept jača imunitet do maksimuma, sprečava upale i štiti od virusa! (RECEPT)

Ublažite ljutinu i miris bjelog luka i pojačajte njegova ljekovita svojstva do maksimuma uz ovaj oprobani tradicionalni recept.

I med i beli luk imaju izvanredne medicinske efekte i veoma su korisni za zdravlje i jačanje celokupnog organizma, ali ukus nije baš svima po volji. Ako napravite ovaj fermentisani bjeli luk, dobijate odlično sredstvo za borbu protiv virusa, prehlada i gripa, kao i jačanje imuniteta, samo sa manje ljutine i teškog mirisa.

Najteži posao je, naravno čišćenje bjelog luka, a potrebno vam je toliko da napunite teglu do otprilike jedne polovine ili tri četvrtine. Najbrže ćete to uraditi ako svaki čen lupite oštro pljosnatom stranicom noža, tako će se najlakše oljuštiti. Pri tom će pustiti i malo soka.

Napunite teglu i prelijte medom, pa zatvorite i ostavite na mračno i hladno mesto. Povremeno malo prevrnite teglu – okrenite na dole, pa opet na gore.

Proces frementacije počinje zahvaljujući baš tom soku bjelog luka. Ispod tegle stavite tacnu, za slučaj da malo mešavine “prekipi”.

 

Već za nedelju dana, pojaviće se mjehurići na površini, a fermentacija traje oko mjesec dana kad već možete konzumirati bjeli luk – biće daleko mekši i ukusniji, a pozitivna svojstva ovog narodnog ljeka su nemjerljivo velika.