Republika Srpska

Lukač: Počeli smo da čistimo svoje dvorište, nikome neće biti oprošteno!

U akciji “Transporter”, koju organizuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapšeno je devet osoba, a među njima su suspendovani inspektor, biznismeni i druge osobe.

Policija pretresa stambene objekte, zemljišta i automobile koje koristi uhapšeni Cvijetić te još nekoliko osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je u akciji “Transporter” uhapšeno devet osoba, među kojima ima i pripadnika policijskih službenika MUP-a RS.

“Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organizovanim kriminalitetom, nalazili se oni u redovima MUP-a RS ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura. Jutros je uhapšen jedan nas inspektror, koji je ranije bio suspendovan, u narednom periodu će ih biti još.”, rekao je Lukač.

“Mi smo krenuli da čistimo smeće ispred svog praga, pa nastavljamo čišćenje u čitavoj Republici Srpskoj. Svi pripadnici MUP-a koji imaju veze sa kirminalcima biće uhapšeni, nikome neće biti oprošteno”, naglasio je Lukač.

Kako prenose mediji uhapšeni su Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić, Saša Rađević, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Radislav Tešić, Siniša Bačić, Petar Dukić, Igor Knežević, Mladen Milovanović i Bojan Cvijetić.

 

BN