Svijet

Ljekar preminuo dvije sedmice nakon vakcinacije

Američki ljekar Gregori Majkl preminuo je nešto više od dvije sedmice nakon što je primio vakcinu protiv kovida 19 kompanije “Fajzer”, javio je list Dejli mejl, pozivajući se na izjavu njegove supruge Hajdi Nikelman.

Ona je rekla da je Majkl vakcinisan 18. decembra i da je preminuo 16 dana kasnije.

– U mojoj glavi je njegova smrt 100 odsto povezana sa vakcinom. Nema drugog objašnjenja – istakla je Nikelmanova.

Nikelmanova je naglasila da je Majkl bi veoma dobrog zdravlja, da nije pušio, da je samo ponekad konzumirao alkohol u društvu, vježbao je i plovio kajakom jer je volio ribolov.

Pored toga, posljednji ljekarski pregled pokazao je da je Majkl bio potpuno zdrav.

“Sputnjik” je prenio da su se na stopalima i šakama kod Majkla pojavile male tačke, te da je zbog toga primljen u službu hitne pomoći.

Nikelmanova je rekla da je Majkl prebačen na odjeljenje za intenzivnu njegu zbog loše krvne slike, nakon čega je preminuo od srčanog udara.

Direktor kancelarije za medicinsko istraživanje u okrugu Majami-Dejd Daren Kaprara izjavio je da je Majklova smrt prva koju kancelarija istražuje zbog moguće povezanosti sa vakcinom.

Ranije je Karlos Palestino, zet meksičkog ljekara Karle Sesilije Perez, ostao paralizovan na nekoliko časova nakon što je primio vakcinu kompanija “Fajzer” i “Biontek”.

 

(Srna)