Medicina

KUĆNI LIJEKOVI ZA ANOREKSIJU

1. Bijeli luk

Bijeli luk je izuzetno zdrava namirnica, svestrani kući lijek koji može da pomogne kod mnogih oboljenja. Ali, kada je u pitanju anoreksija, bijeli luk je posebno efikasan. Bijeli luk je prirodni stimulans koji znatno može da poveća vaš apetit. Jedite svježi bijeli luk ili ga jednostavno dodajte svakom vašem obroku.

2. Đumbir

Đumbir može efikasno da riješi probleme sa nedostatkom apetita. Ovaj prirodni lijek lako može da izazove osjećaj gladi.

3. Jabuke

Jabuke su ukusno i hrskavo voće koje može efikasno povećati apetit. Jedna jabuka na dan svakako će povećati osjećaj gladi u velikoj mjeri.

4. Limun

Limun je potencijalni lijek za stimulisanje apetita. Možete ga konzumirati na bilo koji način.

5. Grožđe

Kiselo grožđe se pokazalo kao veoma efikasno u liječenju poremećaja u ishrani. Čaša soka od kiselog grožđa može povećati vašu glad u velikoj mjeri.

6. Sok od pomorandže

Popularan širom svijeta, sok od pomorandže se smatra veoma efikasnim u liječenju anoreksije i jačanju apetita. Prepun antioksidantnim svojstvima, odličan je za probavni sistem u cjelini.

7. Sok od šargarepe

Kao sok od narandže, sok od šargarepe je takođe nevjerovatan prirodni sastojak za probavni sistem. Osim toga, on ima ključnu ulogu u izgradnji apetita.

8. Crni biber i med

Već decenijama, ljudi su koristili crni biber sa medom da prirodno poboljšaju svoj apetit. Potrebno je da konzumirate ovu mješavinu ujutru na prazan stomak i ovo će sigurno na dobar način tretirati anoreksiju.