Svijet

Kovid -19 Virus ili teorija zavjere

Kako se novi koronavirus koji uzrokuje bolest Kovid-19 širi planetom, informacije i dezinformacije se šire gotovo jednakom  brzinom. Jedan mit je i da su ovaj virus, nazvan Sars-Kov-2. napravili naučnici i da je pobjegao iz laboratorije u Vuhanu u Kini, gdje je počela epidemija.

Teorija teoriju stiže. Ipak mnogo je slučajnosti da bi bile slučajne. I mnogo je događaja u istoriji čovječanstva koji potvrđuju nešto u šta je teško povjerovati. Priča o prenaseljenosti planete toliko je česta  da je ne treba zanemariti. Ratovi u Koreji, Vijetnamu, Avganistanu, Iranu, Iraku…stotine hiljada mrtvih, milioni raseljenih ukazuju da je otimačina postala cilj, a sila pravo.

Nedavno je izvjesna vremešna dama, dobrostojeća na političkoj sceni Evrope, izjavila, ne trepnuvši, da treba smanjiti broj stanovnika na planeti. Prisjećamo se i izjave , nama dobro poznatog,  moćnog Henrija Kisindžera:

“Jednom kada stado prihvati obaveznu prinudnu vakcinaciju, igra je završena. Tada će prihvatiti bilo šta, i prinudnu donaciju krvi ili organa – za opštu dobrobit. Kontrolišete um ovaca, i kontrolisaćete cijelo stado. Proizvođači vakcine će zarađivati milijarde, a mnogi od vas u ovoj prostoriji danas su investitori. To je ogromna pobjeda. Razrijedićemo stado , a pritom će nam oni sami platiti usluge istrebljenja…”

Kisindžerova priča nastavljena je ovih dana i u nju se uključio vlasnik Majkrosofta kontraverzni Bil Gejts, kome, uzgred rečeno, stavljaju u biografiju suvlasništvo nad laboratorijom u kineskom Vuhanu, odakle je “pobjegao” virus. I on se zalaže za masovnu vakcinaciju , ali i globalnu vladavinu povodom korona virusa. To znači “sterilizaciju” svega i svih što su izvan svjetskog liberalnog poretka. U savremenom digitalnom finansijskom sistemu bilježi se da je od februara tržište vakcina šest puta veće nego prije 20 godina. Danas je to više od 35 milijardi dolara i garantuje povrat od 44 dolara za svaki uloženi dolar i to u 94 države s najnižim primanjima na svijetu.

U istoj priči na udaru se našla peta generacija telekominikacijskih mreža, nazvana 5G, čije se šire predstavljanje javnosti desilo u istoj godini kad se pojavio korona virus, koji je paralizovao skoro cijeli svijet, a sve učestalija su paljenja i rušenja baznih stanica neophodnih za najnoviju generaciju mobilnih mreža. Na društvenim mrežama i portalima upitne vjerodostojnosti odavno se piše kako su “pohlepa i nebriga kompanija dovele do implementacije opasne tehnologije čije zračenje je dovelo do najveće pandemije u novijoj istoriji čovječanstva”. Vlada Slovenije zaustavila je uvođenje 5G tehnologije, što je prije nekoliko dana učinila i Švajcarska nakon niza protesta prošle godine.

Zabrinjavajućih  pitanja je previše.  Istina je tamo negdje, kažu agenti FBI-ja Molder i Skali u kultnoj seriji “Dosije X”.

Nama ostaje da u izolaciji ponovo razmišljamo o smislu života, o sebi, društvu i državi.

Redakcija