BiH

Kako će glasati državljani Srbije na biračkim mjestima u BiH?

Na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani sutra, na 15 biračkih mjesta moći će da glasa oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH, rečeno je Srni u Ambasadi Srbije u BiH.

“Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 12. marta putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare svoje glasačko pravo na biračkim mjestima na kojima su se prijavili da će glasati”, rečeno je iz Ambasade.

Biračka mjesta u Banjaluci biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije, te zgradi “M:tela”, u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, a u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

U Višegradu će državljani Srbije glasačko pravo moći da ostvare na biračkom mjestu koje će biti otvoreno u Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić”, u Doboju u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

U Bijeljini će biračko mjesto biti otvoreno u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odjeljenju Osnovne škole “Vuk Karadžić” Roćević u Branjevu.

Iz Ambasade su naveli da će biračka mjesta biti otvorena na dan glasanja od 7.00 do 20.00 časova, te napomenuli da je glasačima prilikom dolaska na glasanje potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

 

(BN)