Region

I CRNOGORCI IMAJU SVOJU SANJU VULIĆ – POSLANICA CRNOGORSKOG PARLAMENTA IZJAVILA DA JE SIGMUND FROJD CRNOGORAC

Poslanica crnogorskog parlamenta Aleksandra Vuković (DPS) je eklatantan primjer da ljepota i pamet ne moraju uvijek ići zajedno. Lijepa Aleksandra je nasmijala region izjavivši na sjednici parlamenta da je austrijski ljekar i psiholog Sigmund Frojd Crnogorac.

“Znate i sami da najveće kritike, jednom od najvećih mislilaca i najvećih, sigurno, psihoanalitičara koga je ova zemlja imala, Sigmundu Frojdu, se daju upravo na tome što je svoje učenje koncipirao na slučajevima bolesnih ljudi“, rekla je Vuković.

Inače, ovo nije jedini gaf crnogorske parlamentarke, po zanimanju profesorke crnogorskog jezika i književnosti. Ne tako davno pozvala je ministra Damira Šehovića da primjeni iskustva “države Šangaj” kada je u pitanju obrazovni sistem. Šangaj je, naravno, najveći grad u Narodnoj Republici Kini, a nikako država. Pamti se i njena izjava da “vlast u Crnoj Gori nije crnogorska nego procrnogorska”

Ova  Milova uzdanica poznata i po tome što je u jeku afere “koverat” branila šefa države tvrdeći da je Milo Đukanović simbol Crne Gore koliko i Sveti Petar Cetinjski.

Na jednoj od sjednica crnogorskog parlamenta kazala je da je vazda bila čitateljka Gribojedova koji ima knjigu “Nevolje zbog pameti”. Možda je bolje da je nikada nije pročitala.