Republika Srpska

ERS hitno treba dobar domaćin, ovako ne ide

Predsjednik Odbora Sindikata Elektroprivrede Republike Srpske Zoran Mićanović ne vidi ni jedan razlog da to preduzeće treba da bude privatizovano u narednom periodu, naglašavajući da Elektroprivredi treba što prije dobar domaćin i stručni ljudi, jer ovako, kako je rekao, ne ide…

 

ERS hitno treba dobar domaćin, ovako ne ide

Mićanović kaže da se o privatizaciji Elektroprivrede dugo priča, ali ne vidi ni jedan razlog zašto bi neko sada to kupio.

On je pozvao Milorada Dodika da što prije postavi dobrog domaćina i stručne ljude u Elektroprivredi Republike Srpske kako ne bi, kako je rekao, ostali bez električne energije.

“Evo da budem iskren do kraja, ako bog da da dođe dobar domaćin jer ovako ne ide u Elektroprivredi. Ja bi iskoristio ovu priliku da pozovem našeg autoriteta, broj 1. u Republici Srpskoj, da što prije, što prije, juče, postavi ljude koji znaju da rade”, rekao je Mićanović u emiisji “Izazovi” BN TV.

Nakon novinarskog pitanja, ko je broj 1. u Srpskoj, on je rekao Milorad Dodik.

“On to može i ima tu moć jer ćemo ovako ostati bez električne energije i bićemo primorani da uvozimo električnu energiju”, kazao je Mićanović.

Inače,na čelu Elektroprivrede nalazi se vršilac dužnosti direktora Luka Petrović, koji je i generalni sekretar Dodikove stranke.

BN TV