Sport

Džon Mekinro: Novak Đoković će do kraja karijere biti smatran LOŠIM MOMKOM!

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Opena 2020. zbog pogađanja linijskog sudije lopticom, a čovek koji je i sam izbačen sa grend slema, legendarni američki teniser Džon Mekinro, ima zanimljiv pogled na ovu situaicju.

Džon Mekinro

Podsetimo, Nole je gubio sa 6:5 u prvom setu meča sa Pablom Karenjom Busto, kada je, između dva poena, lopticu poslao van igrališta.

Ona je na svom putu udarila u vrat ženu koja je, kao linijski arbitar, stajala iza samog terena, a posle kratkog većanja odlučeno je da Đoković bude diskvalifikovan. Mekinro smatra da će ga ovo izbacivanje pratiti do kraja karijere:

Pablo Karenjo Busta i Novak Đoković

– Đoković je podlegao pod pritiskom. Mnogo toga se dešavalo van samog terena i nema sumnje da ga je to sada pogodilo. Svidelo se to njemu ili ne, do kraja karijere će biti smatran lošim momkom. Biće interensantno videti kako će se on nositi sa tim, rekao je Mekinro.

Optimističan je američki as povodom Noletovog “oporavka”:

– Ako on prihvati ulogu lošeg momka, mogao bi da se oporavi u potpunosti. Čovek juri istoriju tenisa, namerava da obori rekorde i Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Pritom je mlađi od njih. Čeka njega još dosta toga, ali ovu mrlju neće moći da obriše, šta god on o tome mislio. Sada je jedino bitno kako će on da se nosi sa tim. A i kakve će biti reakcije drugih tenisera? Kakve će biti reakcije publike kada joj dozvole da se vrato na tribine? Teško je to predvideti.

On je na kraju dodao da je, i pored svega, ostao zatečen “zašto je apsolutni favorit – u takvoj situaciji uradio nešto toliko nepromišljeno”, ali i dodao “da i pored svega Novak Đoković ima šanse za titulu na Rolan Garosu”.

Izvor: Blic.rs