Republika Srpska

Dukić uzvraća PROINTERU: Daleko sam od državne kase i kase javnih preduzeća, što se ne bi moglo reći za vas iz Prointera

Izvor. BN

Predsjednik kompanije “Boksit” iz Milića Rajko Dukić uzvratio je  na prozivke i optužbe “Prointera”, naglašavajući da su on i njegova firma daleko od državne kase i kase javnih preduzeća, što se, kako navodi, ne bi moglo reći za “Prointer”.

Dukićeva reakcija pod naslovom “Ni po babu ni po stričevima” objavljeno je na sajtu firme, kao odgovor na prozivke “Prointera,”, ali i RTRS-u, koji je to prenio.

U reagovanju se kaže:

– Neshvatljivo je da ste Vi, kao državna televizija, koja još nije privatizovana, objavili nekakva trabunjanja od Velmoža iz Prointera, a da niste objavili moje saopštenje, koje sam javno uputio, pod naslovom “Korona i Ciceron”.

Ja, nijednom riječju, nisam doveo u pitanje radni i moralni kredibilitet, niti stručnost Prointera, kao i potrebu da rade posao, o kome je riječ. Samo sam, kao čovjek, zabrinut za postojeće stanje, izazvano korona virusom, postavio pitanje: Da li to treba sada raditi?

Na moje razumno razmišljanje, Prointer je, na moj račun, iznio mnoštvo gluposti, koje su pokupili sa kojekakvih društvenih mreža.

Tako, na primjer, tvrdnja da je isplaćivanje plate u kovertama i na ruke, zaposlenima u Bolnici iz hirurških oblasti “Boksit”, potpuna besmislica, s obzirom da Bolnica, kao respektabilna ustanova, ima ugovor sa Fondom i posluje kao samostalni poslovni subjekt, koji od Kompanije “Boksit” ne dobija ni jednu marku.

Očigledno, da sam pogrešno shvaćen, kada sam komentarisao pitanje nadoknade za zdravstvene radnike i policiju. Nije diskutabilno da oni, koji su u centru problema i koji rizikuju život, dobiju i više, ali je pitanje da li treba da dobiju i oni, koji su pošteđeni takvih poslova?

S obzirom na karakter djelatnosti Kompanije “Boksit” i prostor na kome radimo, postoji bojazan i strah da dođe do zaraze i samim tim od zaposlenih je traženo da porodične slave ne koriste za okupljanje, kako mi uobičajeno slavimo. Simptomatično je, da danas Banja Luka, koja bi trebalo biti primjer svima nama, u borbi protiv korona virusa, prednjači u svakom smislu.