Hercegovina

Drašković u Gacku o novim investicijama

Predsjednik poslovnog sistema Swisslion Takovo Rodoljub Drašković, u okviru današnjeg obilaska hercegovačkih opština, boravio je u posjeti opštini Gacko gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Milanom Radmilovićem i njegovim saradnicima.

Drašković je u Gacku poručio da će njegova kompanija Swisslion u narednom petogodišnjem periodu u Hercegovinu investirati 150 miliona Evra a da u Gacku planira ulagati u prerađivačke kapacitete, poljoprivredu sa naglaskom na stočarstvo i planinski i kontinentalni turizam. On je istakao očekivanje da će Gačani izabrati demokratsku vlast na čelu sa novim-starim načelnikom Milanom Radmilovićem sa čijim timom je uvjeren u uspješnu saradnju.

“Crna Gora je poslije 30 godina izvojevala slobodu i mi Hercegovci ne smijemo da se brukamo pred braćom preko granice, već moramo i mi da izborimo slobodu. To znači da moramo da pobijedimo ovaj nenarodni režim i da stvorimo preduslove za privredni razvoj” – poručio je Drašković.

Načelnik Radmilović zahvalio se Draškoviću na podršci i na spremnosti da svoje poslovne aktivnosti širi u Gacku. On je istakao da opština Gacko završava kapitalne infrastrukturne projekte poput vodosnabdijevanja i da prioritet u narednom periodu mora biti ulaganje u privredu i otvaranje novih radnih mjesta.

“Mi smo za početak dogovorili jedno zajedničko ulaganje kompanija Bingo i Swisslion u kapacitete u okviru bivše fabrike dekorativnih tkanina gdje će biti obezbijeđeno 100 radnih mjesta. Gospodin Drašković je pokazao spremnost za ulaganje a moj tim će uraditi sve da stvorimo uslove za njegove investicije jer imamo zajednički cilj – da zaposlimo narod Gacka” – rekao je načelnik Radmilović.

Sastanku je prisustvao i delegat u Vijeću naroda RS i nosilac odborničke liste SDS-a Vukota Govedarica koji je istakao da mu je posebno zadovoljstvo što će Swisslion investirati u Gacko, kao ozbiljna kompanija koja posluje u 9 država, zapošljava 15000 radnika i ima godišnji prihod od 1,5 milijardu evra.

Tokom današnjeg sastanka govorilo se o investicijama u turizmu u oblasti Zelengore i Čemerna, proizvodnji organske hrane i razvoju gatačkog sela.

ISTOK