Region

DPS PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA Otkrivene neverovatne stvari, malverzacije i sumnjive donacije!

Izvor: Tanjug/ap

Teško Milu sada.

Posle neslavnog rezultata na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori donedavno vladajuće koalicije, problemi Demokratske partije socijalista samo se nižu. Poslednji politički trzaji predsednika DPS i Crne Gore Mila Đukanovića da održi stranku, makar na aparatima, nisu urodili plodom — članstvo se osipa, podrška pada, a malverzacije izlaze na površinu.

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pokrenula je prekršajni postupak protiv DPS jer je utvrđeno da se dva njena donatora Milić Novović, koji je uključen u biznis sa malim hidorelektranama i Miodrag Janjušević, ne nalaze u biračkom spisku.

Iz Agencije su podgoričkim Vijestima kazali da su kontrolisali 708 donatora DPS-a i da su utvrdili da Miodrag Janjušević, koji je bio davalac priloga DPS-u u iznosu od 600 evra i Milić Novović, koji je dao prilog od maksimalno dozvoljenih 5.000 evra, nemaju biračko pravo.

Ko su sporni donatori

Novović je izvršni direktor privatne kompanije “Dekar Enerdži” koja je ranije od crnogorske vlade dobila koncesije za proizvodnju struje iz mini hidroelektrana, a pored njega donatori DPS-a su i firma Igora Mašovića, te Tamara Kokić koja je takođe u istom biznisu.

Mašović je većinski vlasnik “Hidroenergije Andrijevica” i brat predsednika Opštine Andrijevica Srđana Mašovića, koji je najavio povlačenje iz politike, kako je rekao iz ličnih razloga, nakon što je DPS na lokalnim izborima izgubila vlast u toj opštini.

Tamara Kokić, koja je DPS pomogla s 3.000 evra, izvršni je direktor dve firme koje je osnovao konzorcijum, u kome udeo ima Igor Mašović, a do avgusta 2018. godine je radila kao direktor njegove kompanije “Igma Grand”.

Razrađena šema

Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ranije su kazali da se nastavlja praksa razrađene šeme ubacivanja gotovog novca u fond kampanje DPS-a, a ne dobrovoljnih donacija.