Hercegovina

Dječak nije pronađen, potraga u toku

Nastavljena je potraga za nestalim desetogodišnjim dječakom Vukašinom Samardžijom iz Nevesinja, a pas šarplaninac, koji je bio s njim kada je posljednji put viđen, vratio se kući.

Za dječakom koji je nestao u četvrtak, 25. marta, poslije podne traga 110 pripadnika Gorske službe spasavanja /GSS/, više od 130 građana Nevesinja, pripadnici Policije, Civilne zaštite, te lovačkih udruženja iz cijele Hercegovine.

Načelnik Stanice GSS Čitluk Žarko Pehar, koji rukovodi akcijom GSS-a izjavio je Srni da se ništa nije promijenilo u potrazi.

“Nailazimo na sitne tragove koji mogu biti i od drugih ljudi koji se kreću u prirodi”, rekao je Pehar.

U potragu su uključeni psi i dronovi, a tokom dana očekuje se da se u akciju uključi i Helikopterski servis Republike Srpske, pripadnici službi zaštite i spašavanja Trebinje i dronovi Civilne zaštite Srpske.

Iz Civilne zaštite zamolili su mještane Bojišta da pregledaju štale i pomoćne objekte, posebno u blizini dječakove kuće.

Policijska stanica Nevesinje juče ujutro je primila prijavu da je u četvrtak u 15.30 časova nestao desetogodišnji Vukašin Samardžija, nastanjen u mjestu Bojišta bb, u opštini Nevesinje.

Dječak je visok oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u plavoj jakni sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dječak udaljio biciklom sa psom šarplanincem, koji se juče vratio kući.

 

(Srna)