Region

Da li je manekenka u Minhenu vidjela Mateja?

Policija provjerava navode Hrvatice L.A. koja je na Instagramu objavila da je u Minhenu vidjela mladića koji liči Mateju Perišu.

Djevojka inače, kako navodi, radi kao model i dio vremena živi u Minhenu.

Juče je objavila da je u tom gradu vidjela mladića koji izgleda “isto kao Matej Periš”.

U objavi se raspitivala koliko je Matej visok, navodeći da je mladić kojeg je vidjela njene visine od oko 1,83 metra ili viši. Napisala je da ga je srela u tri navrata te da je bio ispred bivšeg restorana Opatija u Minhenu te da je i dizao novac s bankomata.

“Da ne bude zabune, ako je neko upućen, neka mi javi u privatne poruke kako bih ja mogla kontaktirati nadležne organe”, napisala je.

Sinoć je za Index iz hrvatskog MUP-a potvrđeno da istražuju njene navode.

“U saradnji s MUP-om Srbije sve se informacije provjeravaju, pa tako i ova”, potvrdili su iz MUP-a.

Prema nezvaničnim informacijama, hrvatski policajci su nakon saznanja o objavi manekenke kontaktirali njemačku policiju i zatražili provjeru.

Očekuje se povratna informacija od njemačke policije.

Informaciju da policija provjerava navode djevojke koja tvrdi da je vidjela mladića koji izgleda isto kao Matej Periš komentarisao je za Index i njegov otac Nenad.

“Znam da se policijske provjere obavljaju prema procedurama kao uostalom i za svaku sličnu informaciju”, rekao je Nenad Periš.

Rekao je kako se i dalje nada, ali da je kod ovakvih informacija oprezan jer su se dosad pokazale netačnima.

“I ja i Matejeva obitelj imamo još uvijek nade da će Matej biti pronađen živ bez obzira na informacije. Do sada je bilo mnogo informacija koju su se na kraju na žalost pokazale pogrešnima pa sam oprezan”, rekao je Periš.

Matej Periš nestao je prije gotovo mjesec i po dana u Beogradu, a približno toliko traje i zasad neuspješna potraga za njim. Nešto iza 1.40 u noći između 30. i 31. decembra istrčao je iz kluba Gotik.

 

Index.hr