Hercegovina

Da li bi Luka Petrović podržao Draškovićevu kandidaturu?

Nakon nedavne izjave člana Predsjedništva SDS-a Vukote Govedarice da bi podržao kandidaturu Rodoljuba Draškovića za prvog čovjeka Trebinja i Hercegovine i da bi sve stranke trebale da se ujedine oko tog prijedloga, SNSD se kao liderska stranka u Trebinju nije oglašavao. Ipak, ako je suditi po izjavama vodećeg čovjeka SNSD-a u Hercegovini Luke Petrovića prilikom krunisanja Draškovića za kneza Hercegovine, ta podrška ne bi trebala izostati.

Da podsjetimo, prilikom dodjele Draškoviću titule kneza Hercegovine, gensek SNSD-a Luka Petrović je rekao da titula “može da pripadne samo osobi koja se u cjelosti sa svim svojim znanjem i trudom predala Hercegovini.”

“On je to prihvatio i, ponavljam i ponoviću, da sav svoj život od danas pa nadalje se mijenja u smjeru da će to biti titula služenja, žrtovanja, okupljanja, motivisanja i traženja novih ljudi koji će praviti novi život u nenaseljenoj i raseljenoj Hercegovini.”

Rodoljub Drašković ni tada nije bio dvosmislen i rekao je da se “u Hercegovini mora mnogo više raditi i da se ne smije dozvoliti harač, da se nosi i odnosi odavde.”

“Sve što sam rekao i obećao to sam i učinio”, rekao je tada Drašković, najavljujući nove projekte i investicije, pozivajući da se radi i gradi zajedno u “Hercegovini bez granica”.

Drašković je najavio i program privrednog  razvoja Hercegovine do 2025. godine. Iako je rekao da će isti brzo biti urađen, u Savezu opština Istočne Hercegovinem koji vodi upravo Luka Petrović, do sada se nije uradilo ništa konkretnije.

Možda će taj program biti upravo osnova Draškovićeve kandidature i prilika da se oko njega okupe svi politički i privredni subjekti Istočne Hercegovine.

Pogledajte šta su tada rekli Luka Petrović i Rodoljub Drašković:

Izvor: Istokrs.com