Region

CRNA GORA OTVORILA GRANICE ZA DRŽAVLJANE SRBIJE I BiH , ALI…

Skoro da nema kraja licemjerju crnogorskih vlasti.  Juče je njihovo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo odluku da od danas, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja korona virusa, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Na spisku su se našli i granični prelazi sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.

Mnogi su pomislili da to znači potpuno otvaranje granica Srbije, BiH i Crne Gore za nesmetan protok robe i putnika, ali to ipak nije tako.

– Na ovim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim mjerama NKT, dakle i sa mjerom donijetom u četvrtak kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mjera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u ovoj zemlji koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije korona virusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste – saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Dakle, za građane Srbije i BiH i dalje su neophodni testovi na korona virus ne stariji od 72 sata ili će u suprotnom ići u karantin.