Republika Srpska

Čast je biti Banjalučanin!

Čast mi je biti Banjalučanin” kazao je predsjednik Srbije tokom obraćanja na svečanoj akademiji povodom Dana Banjaluke.

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručeni “Ključevi grada Banjaluke” i povelja o počasnom građaninu ovog grada.

“Čast mi je biti Banjalučanin”, kazao je Vučić, navodeći da mu je velika čast i obaveza primiti ovu nagradu i biti počasni građanin grada Petra Kočića.

“Ponosan sam i srećan jer i pored različitih političkih stavova da odluka o dodjeli ovog priznanja bude jednoglasna”, kazao je Vučić.

On je rekao da je Banjaluka temelj jedne kulutre.

“Pokazuje svojom istorijom sve ono što kao narod moramo da čuvamo. Banjaluka mora biti primjer da ljudi različitih vjera i nacija mogu zajedno , baš sada kada se pominje riječ rat”, kazao je Vučić.

On je dalje naveo da smo “mi jedinstveni i jedan narod , sa jednim pismom i tradicijom”,

“Ovdje niko više ne treba da bude različit zbog vjere i nacije, a Banjaluka pokazuje da je to moguće”, kazao je srpski predsjendik tokom obraćanja gostima na svečanoj akademiji grada Banjaluke.

Vučić je i ovom prilikom ponovio da će Srbija ulagati mnogo u Banjaluku , ali i u sve dijelove Republike Srpske. “Pomagaćemo koliko god budemo mogli Republici Srpskoj”, kazao je predsjednik Srbije.

“Ključ Banjaluke” s poveljom počasnog građanina Vučiću umjesto prvog čovjeka Banjaluke Draška Stanivukovića je uručio predsjednik gradske skupštine Mladen Ilić, jer je tako odlučila gradska skupštinska većina predvođena sa SNSD-om.

U Banjaluci danas su i gradonačelnici Beograda i Budve i mnogi drugi gosti…

Banjaluka danas obilježava Dan grada.

 

(BN)