Region

Abazovića čuvaju specijalci sa dugim cijevima

Epilog posljednjeg kriminalog obračuna, u kojem je ubijen Zoran Ašanin u Mojkovcu, je hapšenje osumnjičenog za to ubistvo i saučesnika i saznanje policije da su pripadnici kavačkog kriminalnnog klana planirali da ubiju i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, zbog nedavnog hapšenja jednog od njihovih navodnih šefova Slobodana Kašćelana.

Abazovića od juče čuvaju specijalci, a sve u vezi s ovim kriminalnim obračunom i prijetnjama njemu nije želio da komentariše, pišu podgoričke Vijesti.

List piše da je u dijelu navodne presretnute komunikacije policija došla do saznanja da je uhapšeni Goran Pantović (43) u razgovoru s jednim pripadnikom kavačkog kriminalnog klana rekao: “Kad ubijem (Zorana) Ašanina, onda ćemo završiti i (Dritana) Abazovića jer nam je uhapsio šefa”.

Ta komunikacija je, navodi se, u posjedu policije, plan za likvidaciju Abazovića inspektorima je navodno priznao i jedan od uhapšenih iz te organizacije.

Pantović, osumnjičen za ubistvo Ašanina (65) u Mojkovcu, uhapšen je juče.

Vijestima je rečeno da je pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala, o tom slučaju obavijestio premijera, ministra policije i šefa ANB-a. Sa činjenicama je upoznat i Evropol.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, nakon informacije o mogućoj ugroženosti koordinatora bezbjednosnih službi, Abazović je u nedjelju ekspresno dislociran iz Herceg Novog, gdje je boravio u službenoj posjeti.

Novljanin Goran Pantović nije juče pred višom tužiteljkom Milicom Rmandić želio da priča o ubistvu Ašanina.

Tužiteljka Rmandić kazala je Vijestima da se osumnjičeni branio ćutanjem, nakon čega mu je odredila zadržavanje.

Pritvor je određen i Mokovčaninu Velimiru Ljujiću (66), osumnjičenom da je Pantoviću pomagao nakon ubistva.

On je u Višem državnom tužilaštvu tvrdio da ne zna ništa o likvidaciji sugrađanina i da je Pantovića samo odvezao do bjelopoljskog sela Žari.

Osumnjičeni za ubistvo vlasnika mojkovačkog motela “Krstac” uhapšen je u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovren.

Zbog informacije da kavčani planiraju likvidaciju potpredsjednika Vlade, Abazovića od nedjelje čuvaju specijalci naoružani dugim cijevima, a njegovo obezbjeđenje zadužilo je blindirani automobil.

Podgorički dnevnik podsjeća da je Abazoviću kavački kriminalni klan prijetio i nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, nakon što je odbio da se sastane s njima.

Tanjug