petak novembar 17, 2017
07
mar 2017
BOJAN PELKIĆ IZABRAN ZA NAJBOLJEG SPORTISTU TREBINJA U PROTEKLOJ GODINI, RUKOMETAŠI LEOTARA NAJBOLJI KOLEKTIV
Napisao Igor Svrdlin

Sinoć je u renoviranoj pozorišnoj Sali Kulturnog centra u Trebinju održana manifestacija Izbor najboljeg sportiste grada Trebinja.

Za razliku od prošlih godina, ove godine je napravljen svojevrsni presedan, pa su dodijeljena čak 33 priznanja, a najznačajnija priznanja dobili su košarkaš Leotara Bojan Pelkić, u kategoriji najbolji sportista godine i rukometaši Leotara, u kategoriji najbolji sportski kolektiv grada na Trebišnjici.

U kategoriji najboljih sportista, drugo mjesto osvojila je Helena Lakić iz Plivačkog kluba Leotar, a treće mjesto pripalo je atletičarki Vanji Spaić.

U konkurenciji sportskih kolektiva, drugo mjesto pripalo je Atletskom klubu Leotar, a treće Plivačkom klubu Leotar.

Priznanja za najperspektivnije sportiste dobili su: Nikola Dolina (atletika), Igor Đurica (džudo), Dimitrije Kovač (rukomet), Jovan Dučić (košarka), Julija Papović (košarka), Konstantin Ćeranić (mali fudbal), Ognjen Marković (košarka), Mato Ratković (kajak), Aleksandar Bošnjak (klub borilačkih sportova), Anja Zubac (rukomet), Mato Ratković (kajak), Veljko Jovanović (plivanje), Mihaela Zelenović (odbojka) i Risto Perišić (golman, fudbal).

Rajka Kebeljić je nosilac priznanja za doprinos razvoja plivačkog sporta, ambasadorima trebinjskog sporta proglašeni su fudbaler Gojko Cimirot i košarkašica Milina Mišeljić, zlatne plakete za životno djelo dodijeljene su višegodišnjim nastavnicima fizičke kulture Draganu Zelenoviću i Đuru Vujoviću, dok je priznanje ''prijatelj sporta'' uručeno Miri Vučinić.

Zlatno pero je dodijeljeno novinaru Zoranu Mucoviću.

Žiri je nagradio i najboljeg sudiju, a to priznanje dobio je košarkaški sudija Dragan Kralj.

Nagrađen je i KMF Leotar, za doprinos i afirmaciju futsala u Trebinju.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Obrad Ninković, predsjednik Rukometnog kluba Leotar.

Nagrađena je i Gordana Radovanović iz Ženskog košarkaškog kluba Leotar, za postignute sportske rezultate.

Žiri je dodjelio i tri posthumna priznanja, Igoru Anđeliću, Ani Čučković kao Momčilu Vidačiću Burini.

Žiri je radio u sastavu: Srđan Bubalo, predsjednik žirija i članovi Rade Savić, Rajko Milojević, Veso Klimović, Miljan Ratković, Maja Todić i Danijela Tadić.

Na kraju, vrijedi istaći i izvanredne rezultate koje su u prošloj sezoni ostvarile rukometašice Leotara, koje su postale šampionke Republike Srpske i tako ušle u Premiejr ligu BIH, kao i individualne rezultate članova Džudo kluba Leotar, a ostaje prava misterija zašto ove sportistkinje i sportisti nisu nagrađeni na sinoćnjoj manifestaciji, a tu prvenstveno mislim na sjajne rukometašice koje su u prošloj sezoni sjajnim partijama obezbjedile učešće u najjačoj rukometnoj ligi Bosne i Hercegovine.

Voditeljski par su činile Milana Milošević i Jefimija Ot, a vjerujem da su se mnogi zapitali gdje je višegodišnji voditelj ove manifestacije, čovjek koji je od osnivanja Izbora najboljeg sportiste grada Trebinja, 1998. godine, bio gotovo neizostavan član, Ratomir Mijanović. Ratomir je godinama iza nas stasavao i stasao u sinonim sportskog izvještavanja u gradu na Trebišnjici, a kako se tim koji dobija ne mijenja, odgovor na izostanak poznatog trebinjskog novinara vjerovatno znaju samo organizatori svečanosti. Iako nisam pristalica one priče da je neko ''bogomdan'' za nešto, smatram da je Mijanoviću itekako mjesto na ovoj manifestaciji.

U revijalnom programu učešće su uzeli Etno grupa Zahumlje i Teodora Vukasović.


 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži